Idag har jag börjat mitt projekt "syrénblommor". Vi har fullt med syrénbuskar utanför huset och i år ska jag försöka ta till vara lite av dess blommor. Idag har jag provat på att göra syrénblomssocker, som jag sedan kommer att använda i min bakning!
Receptkälla: söta saker
.
1 kg socker
Gör så här:
Lägg blommorna att torka till på ett papper. Blanda sedan strösocker och blommor i glasburk. Låt stå några dagar och skaka om då och då.
Ikväll har jag varit iväg på en liten spaträff. Vi har badat fotbad och lagt ansiktsmask, otroligt skönt och avkopplande.
Igår åt vi räkor till kvällsmat och tyvärr råkade jag glömma att slänga räkskalen ute i soptunnan, så idag när jag kom hem luktade det inget vidare, men snabbt ut med soporna och snabbt in med härliga syrénblommor räddade situationen!
.
Kram
2 kommentarer:
Visst är de fantastiska, syrenblommorna? Smart att bevara dem som syrensocker! Jag har premiärlagat syrensaft. Just färdig smakar den lovande och jag tror den kan bli helt suverän som sorbet!
Hälsar fröken Dill
Det var länge sedan jag var och hälsade på hos dig - massor av gott som vanligt!
Skicka en kommentar