Sök recept här!

tisdag 15 juni 2010

Biscotti med smak av citrus




Brickan är redo för att bäras ut till picknick filten!

Till min sorbé bakade jag goda biscotti. För att smakerna skulle matcha använde jag syrénblomssocker och citronskal i degen. Resultatet blev en lagom söt mandelskorpa med en touche av citrus
Orginalreceptet kommer från fantastiska Leila Lindholm.

Ingredienser:
100 g hel sötmandel
75 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl syrenblomsströsocker (går även bra med vanligt strösocker)
1 st citron

0.5 st vaniljstång
0.25 tsk bakpulver

1 nypa salt
2 st ekologiska ägg

.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader).
2. koka upp en kastrull med vatten och skålla mandlarna. Skala dem och sprid ut på en plåt.
3. Rosta mandlarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter.
4. Hacka mandlarna med pinjenöttera mycket grovt. Tvätta citronen noga och torka. Riv sedan av skalet försiktigt. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.



5. Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet citronskal, urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt på en ren bänkskiva.
6. Forma en grop i mitten och häll i äggen.
7. Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar.
8. Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna.
9. Sänk ugnen till 120 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor.
10. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.




Amanda tyckte att det var så roligt att "måla" kycklingen att jag inte ens fick låna penseln, tur att vi hade en dubblett.

Just nu är jag nog inne i någon slags "citrusperiod", för dagens middag var inget undantag! Hel kyckling i ugn med viss smak av citrus, men gott var det!
Visar receptet inom kort!

Kram

Inga kommentarer: