Den här goda glasstårtan bjöd Jennie på igår och den passade utmärkt som midsommartårta. Perfekt med en god tårta som man kan förbereda i god tid!
Receptkälla: Allt om mat
.
En tårta räcker till ca 10 personer:
6 dl vispgrädde
200g vit choklad
2 ägg
200g frysta lättsockrade jordgubbar
1 dl florsocker
1 msk citronsaft
Garnering:
citronmeliss
Jordgubbar under säsong, annars kan man ta hyvlad vit choklad.
Gör så här:
Vispa grädden tills den är fast. Smält den vita chokladen i vattenbad på spisen. Tillsätt äggen, ett i sänder, i den smälta chokladen. Vispa kraftigt. Blanda ned hälften av den vispade grädden. Häll blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter.
Mixa jordgubbarna i en matberedare. Blanda ned resten av grädden. Tillsätt florsocker och citronsaft. Blanda om.
Bred ut jordgubbsblandningen i formen. Dra igenom båda lagren, lyft med en gaffel några gånger så att blandningen blandas lite grann. Ställ formen i frysen minst 4 timmar. Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera med ev. hyvlad vit choklad, citronmeliss och färska hackade jordgubbar.
Jag tillsammans med mina fina vänner Lisa och Jennie
Igår hade vi en jätte trevlig midsommarafton, med allt som hör till. Underbar mat, góa vänner och bra väder.
Vår sillunch med dinkelknäcke, färskoströra, mammas sillröra, inlagd sill, varmrökt lax, färsk potatis, silltårta och köttbullar.
På kvällen hade vi lite disco till Amands favoritlåt "Man boy".
.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar