Sök recept här!

fredag 18 juni 2010

Fisk- & grönsakspaket



I nya numret av Buffé finns det här goda fiskreceptet med. Vi lagade det i söndags och det blev en god smak av vin och grädde blandat. Tanken är att man ska göra det på grillen, men det gick minst lika bra i ugnen.
Ett perfekt recept inför sommaren då många bor under enklare förhållanden.

Ingredienser:
250g laxfilé
250g vit fisk
500g färskpotatis
1 liten purjolök
1 morot
1 gul lök
150g champinjoner
1 ask körsbärstomater
1 dl finskuren dill
2 dl vispgrädde
2 dl vitt torrt vin
1 citron
salt och peppar

Gör så här:
Skala och skär potatis och morot. Koka dem knappt färdigt. Strimla purjolök och gul lök. Tvätta och dela svampen. Sätt ugnen på 200 grader / alt tänd grillen.
Riv 4 rejäla ark aluminiumfolie. Fördela kokt potatis, kokt morot, hela tomater, svamp, lök och sist fisk på vardera ark. Pressa över citronsaft, toppa med dill och häll över vin och grädde. Krydda med salt och peppar. Förslut paketen och värm/grilla paketen i ca 20 minuter.



Igår kväll var en kompis här och planerade mat inför midsommar, resultatet blev en förhoppningsvis god meny. Nu återstår bara att hålla tummarna att vädret blir på topp!!!


Kram


1 kommentar:

Freedomtravel sa...

Fast det kan vara ett jättebra recept till vår grill som vi köpt till husbilen. Vi är inga vana grillare alls, men älskar fisk...