Sök recept här!

onsdag 9 juni 2010

Drömmar med smak av syrén



Idag har jag bakat med mitt syrénblomssocker för första gången och resultatet blev en lagom blommig smak. Det är en sådan härlig känsla att kunna använda det som finns i trädgården!
.
Till ca 50 kakor:
100 g smör
2 dl syrénblomssocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
1 dl olja (helst utan smak)
ca 5 dl vetemjöl
.
Gör så här:
Blanda smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt olja och sist hjorthornssalt blandat med mjölet.
Arbeta ihop till en deg, själv brukar jag göra den i matberedaren. Arbeta sedan degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut till två längder och skär dem i bitar. Forma bitarna till bollar och lägg på bakplåtsklädd plåt. Grädda i 150 grader ca 20 minuter.



.
Så här lade Amanda kakorna på plåten när hon fick fria händer. Undrar hur resultatet hade blivit om vi gräddat dem så..
Det var även någon som tyckte att degen var väldigt god, så det var en hel del smulor som försvann ner i en liten mage ;)
.
Kram


3 kommentarer:

Karin W. sa...

Det här är ett jättebra recept på drömmar. Det är rätt likt det jag brukar använda. Det måste vara oljan i kombination med det fasta fettet som gör susen. Fast jag har aldrig provat att äta syrénblommor.

Lotta sa...

Om Amanda fått bestämma hade det inte blivit småkakor, utan storkakor. ;-)

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej, så vackra kakorna är tillsammans med syrénblommor! Har kollat runt på din blogg en stund och vill bara säga att jag tycker den är väldigt mysig!