Eftersom både hon och hennes man är väldigt matintresserade och går flitigt på matlagningskurser så var jag inte sen att fråga om hon ville gästblogga.
.
Namn: Karin Blomberg
.
Familj: Sambon Oscar och vår dotter Hanna.
Familj: Sambon Oscar och vår dotter Hanna.
.
Den bästa mat jag vet: Svårt att säga någon speciell, det finns så mycket gott, men paj är faktiskt lite favorit.
Den bästa mat jag vet: Svårt att säga någon speciell, det finns så mycket gott, men paj är faktiskt lite favorit.
.
Den värsta mat jag vet: Strömming och lever, det är inte så svårt att svara på. Klarar varken av smak eller konsistens.
Den värsta mat jag vet: Strömming och lever, det är inte så svårt att svara på. Klarar varken av smak eller konsistens.
.
Matlagning är som roligast när: När man har tid och kan göra det tillsammans. Gärna experimentera lite, byta ut eller lägga till ingredienser
.
Matlagning är som roligast när: När man har tid och kan göra det tillsammans. Gärna experimentera lite, byta ut eller lägga till ingredienser
.
Min hälsning till Mor-Mia: Det är inspirerande att läsa din blogg, särskilt roligt att följa en blogg där man känner personen som har skapat den.
KYCKLINGTACOPAJ
Pajdeg:
50 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
Grillad kyckling
1 pkt Philadelphiaost light (jag tog nästan ett helt 300 g paket)
Stekta färska champinjoner
1 stor brk picante salsa, medium ( jag tog 1/2 burk)
Lök
Grön chili, mild
Riven cheddarost
1 pkt Philadelphiaost light (jag tog nästan ett helt 300 g paket)
Stekta färska champinjoner
1 stor brk picante salsa, medium ( jag tog 1/2 burk)
Lök
Grön chili, mild
Riven cheddarost
.
Gör så här:
Gör pajdegen. Blanda ihop kyckling, philadelphiaost, champinjoner, salsa och lök. Häll det i skalet. Strö över chili och sist den rivna osten. Gratinera i 175 grader i ca. 30 min. (jag använde pizz/paj funktionen på ugnen)
Gör pajdegen. Blanda ihop kyckling, philadelphiaost, champinjoner, salsa och lök. Häll det i skalet. Strö över chili och sist den rivna osten. Gratinera i 175 grader i ca. 30 min. (jag använde pizz/paj funktionen på ugnen)
Amanda min lilla busunge lärde kompisen Hanna att ha haklappen bak o fram...
.
Kortet är sedan i onsdags då vi var hemma hos Karin, Hanna och Oscar. Tjejerna sitter här och äter Karins goda kycklingtacopaj.
.
Igår var vi ett gäng tjejer som var hemma hos min kompis Pia. Vi blev bjudna på fantastiskt goda kantarelltoast och en fräsch sallad.
Vad vore livet utan mat.. ;)
.
Kram
4 kommentarer:
Tacopaj med kyckling är ju en riktig höjdare.
Kan bara instämma vad sklle livet vara utan mat =).
Hoppas du får en härlig hösthelg!
vilka sötnosar och vilket gott recept! har aldrig gjort tacopaj med kyckling utan brukar köra med köttfärs men det här låter supergott!
Testade detta igår, dock utan pajdej (GI) så det blev mer gratäng av det hela, men gott var det.
Vilken qutie :)
tacopaj tackar man aldrig nej till :)
Skicka en kommentar