I lördags gjorde jag en ny variant på sirapskakor. Jag valde att lägga till choklad och det resulterade i en ny kaksort.
Här kommer recetpet!
Till ca 40 kakor:
200g smör
1½ dl strösocker
1 msk sirap
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
100g mörk blockchoklad
Gör så här:
Rör smör, socker och sirap vitt och pösigt. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner mjölblandningen i smöret. Arbete ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 längder.
Rulla ut till fyra lika längder och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut längderna något och grädda dem i 175 grader i en kvart. Låt längderna svalna och skär dem sedan sneda bitar.
Idag har jag och Hagge haft en härlig promenad i den sköna höstluften. Jag tror att vi båda två njöt lika mycket!
Kram
2 kommentarer:
Pytten måste testas, bra med lite variation på laxen:)och såsen lät riktigt god. Nu ska det bara inhandlas honungssenap, för den gör du väl inte själv?!
Ska nog prova dagens kakor oxå;)
Kram Kram
Sirapskakor går ju alltid hem, så med choklad i måste ju dom bli ännu smarrigare =).
Ha en bra helg!
Skicka en kommentar