Sök recept här!

fredag 11 september 2009

"Matpaj"

Visst är det skrämmande vad fort tiden går!
Idag är det fredag igen och dags för en ny gästbloggare. Det är en stor ära för mig att ha den här tjejen på besök. Jag känner henne inte personligen, men jag har följt hennes underbara inredningsblogg sedan start. Att få kika in i hennes hem är som balsam för själen samtidigt som det ger massor av inspiration!
.
Varmt välkommen Susanne och ordet är dittt!
.
.
Mitt namn: Susanne Kings

Familj: min sambo Richard och vi har barnen Alice snart 14år och Anton snart 12år.
.
Bästa mat jag vet: Egentligen tycker jag det mesta är gott, men måste jag välja får det bli Medelhavsmat. Då allra helst Italienskt.värsta mat jag vet: Hmm... gillar ju det mesta förutom inälvsmat, blä!

Matlagning är som roligast: När man är flera som lagar maten tillsammans. Då är tom. vardagsmaten rolig att göra, tex. när barnen självmant vill vara med...

Min hälsning till Mor-Mia: Tack för en jättetrevlig blogg och äran att få vara med och gästblogga. Här kikar jag in då och då och får massvis med inspiration till goda maträtter...
.
Tacopaj

.
Mitt recept i dag blir barnens favorit! Busenkel Tacopaj. Den brukar vi alltid göra dagen efter vi ätit vanlig taco. Ofta gör jag en extra stor sats med köttfärs som räcker till nästa dag. Då är det så smidig att svänga ihop en paj!

Pajdeg:
200g smör
4dl mjöl,
ca 1dl vatten.

Fyllning:
Olivolja
ca 400g köttfärs + tacokrydda
ca 1 dl creme fraiche
ca 3 msk hot tacosauce
skivade tomater och paprikor
Riven ost, gärna lagrad

Tillbehör:
Grönsallad
Gräddfil
Jalapenjos

Gör så här:
Knåda samman allt till pajdegen och låt stå kallt i ca 1 timme. ( jag brukar blanda allt i en plastpåse, smidigt och inte det minsta kladdigt.)
Stek köttfärsen. Blanda i tacokryddorna. Tryck ut pajdegen i en form (behöver ej förgräddas). Lägg i den varma köttfärsen. Blanda cremefraiche och tacosauce och bred ut över köttfärsen. Skiva tomater och strimla paprika och lägg på pajen. Riv lite god ost och strö över alltsammans. Gräddas i ugn på 200 grader i ca 25-30 minuter. Serveras tillsammans med en god grönsallad, jalapenjos och en klick gräddfil...
.

.
kram Susanne Kings
.
I helgen vill jag verkligen gå ut i skogen och plocka svamp. Jag hör om hur mycket svamp folk hittar till höger och vänster, så nu är det allt hög tid för mig att bunkra upp mitt egna svampförråd!
.
Kram

1 kommentar:

Hallon & Blåbär sa...

Tacopaj går ju alltid hem, kul med ett recept som är nytt för mig.

Ha en toppenhelg med mycket svamplycka =)