Tycker man som jag att det är väldigt gott med spröda småkakor, då ska man baka de här drömmarna.
Receptet fick jag på hemkunskapen i grundskolan, så receptet har några år på nacken vid det här laget...
1 dl strösocker
50 gram smör
0,5 dl matolja
0,5 msk vaniljsocker
0,5 tsk hjorthornsalt
2 dl vetemjöl
1 msk potatismjöl
1 dl cornflakes
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör socker och smör poröst, gärna med elvisp.
Blanda i oljan och sedan de andra ingredienserna i tur och ordning. Forma till bollar stora som enkronor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 13-15 minuter mitt i ugnen. Låt kakorna kallna på plåten.
Imorgon ska jag äta den goda kantarell- och baconpajen till lunch. Den var en av rätterna jag lagade i lördags. Den här gången lade jag i lite gullök och organo istället för basilika. Det ska bli spännande och se om pajen blir lika god trots mina små justeringar!
Nej nu är det dags att gå och natta min lilla tjej, som sitter jämte mig och ritar fina konstverk ;)
Kram
5 kommentarer:
Nu har jag köpt ingredienser till chili- och kycklingpajen, ska prova den i helgen! Den låter väldigt god så jag tror den kommer att bli en hit!
kramkram
Åh, det var något nytt för mig med corn flakes i drömmar. Kan tänka mig att dom är riktigt smarriga.
Drömmar...mmmm, smälter i munnen! :) Läckert med krispiga flakes i...måste nog testas en dag :)
Perfekta småkakor. Lagom till kaffet.
åh vad gott, tror jag ska och testa dessa redan idag:) Stått i butiken hela dagen och de é kakor och bröd och annat mumsigt var man än tittar så egetligen borde jag vara trött på kakor..hehe
Inte bakat surdeg innan, aja men de är inte svårt. Du gör en grund och sedan är det bara att tuta och köra. Finns många böcker om surdeg, pain de martins bok är mycket bra:)
Skicka en kommentar