Gyros var för mig helt nytt tills igår, men hjälp vad gott det var!
Kycklingen blev fantastiskt saftig och god. Pitabröden tar lite tid att baka, men det är väl värt mödan.
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk sambal olek
1 msk timjan
1 msk spiskummin
1 msk oregano
Salt
Svartpepar
Tillbehör:
Pitabröd
sallad
creame fraiche el. tzatziki
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom kycklingen. Skiva kycklingfiléerna i tunna skivor och häll över marinaden.
Låt dra i minst 30 minuter. Ju längre tid i marinaden desto starkare blir smaken.
Stek kycklingen i stekpanna så att de får lite färg.
Servera tillsammans med pitabröd, sallad och en klick creame fraiche alt. tzatziki.
Klicka här för att komma till receptet på pitabröd.
.
.
.
Igår blev jag bjuden på den här maten hos goda vänner och idag var det min tur att ge den vidare..
Kram
3 kommentarer:
Det där ser ju bara tokgott ut :-)
Hemgjord gyros är så gott! Ser verkligen jättemumsigt ut.
Så gott det både låter och ser ut! Måste spara det här receptet till grillsäsongen sätter fart!:)
Skicka en kommentar