Sök recept här!

söndag 13 mars 2011

Kycklinggratäng med vitlök och bacon




Jag har hittat ett nytt guldkorn, nämligen den här riktigt goda kycklinggratängen!!!
Den var enkel att laga och man kan förbereda den fram till gratinering dagen innan om man vill och sådant gillar jag starkt!
Min vän Jenny tipsade mig om receptet, men jag tror att hon hade hittat det på Matklubben.

Ingredienser:
3 kycklingfiléer
1 pkt bacon
salt
sv. peppar
2,5 dl creame fraiche
½ dl vispgrädde
1 dl parmesanost
1 stor vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
1,5 msk Thai sweet chilisås

Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor. Skär bacon i bitar. Smör stek kyckling och bacon och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan när köttet har fått lite lagom färg.



Smörj en ugnsfast form och häll i kyckling och bacon.
Blanda creame fraiche, vispgrädde, parmesanost, sweet chilisås, kycklingfond och pressad vitlöksklyfta.



Häll blandningen över kycklingen och baconen så att det täcker.
Hit kan man förbereda och lägga plast på och ställa in i kylskåpet.
Gratinera 10-15 minuteri 225 grader mitt i ugnen.

Servera tillsammans med en god sallad och ris, alt. bulgur.



Som efterrätt denna schlagerlördag hade vi den goda vit chokladmoussen med passionsfrukt. Enkelt och gott. Klicka här för att komma till receptet!
.
.
.




Jag fick gott te och honung av Catrine, som var inslaget såå fint. Jag längtar redan efter att få provsmaka dem tillsammans. Tack än en gång min fina vän!

Kram


16 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Sådana presenter som man blir extra glad för!

Remsan sa...

Den gratängen bokmärker jag direkt!
Det är så trevligt med presenter man kan äta/dricka och njuta av.

Sofie sa...

Älskar gratänger!! Denna låter riktigt god! Ska jag absolut testa!!

Cupcakesfluffan sa...

Den gratängen måste jag absolut testa

Miamoa sa...

Hej Gumman!

Gudomligt god gratäng, den åker också in i MorMia pärmen ; )
Kram Miamoa

Lotta sa...

Den var mumsig! Jag blev lite skeptisk när sweet chili-såsen dök upp på slutet, men det funkade ju utmärkt. :)

Nadia sa...

Ska man vispa grädden först eller bara hälla i den rinnande? :) låter supergod!

Mor-Mia sa...

Hej Nadia,
Man ska inte vispa grädden, utan den ska vara rinnande!

Lycka till!

Staffan Lundström (Piteå) sa...

Tackar för receptet. Kanongod kycklinggratäng avnjuts nu i fulla drag häruppe i Piteå tillsammans med barn och barnbarn! En härlig valborgshelg stundar.
Ha det gott, och STORT TACK för receptet!

Staffan Lundström

Martin sa...

Riktigt god! Smidig att göra och även en fröjd i matlådan till jobbet.

Anonym sa...

Hej!

En jättegod kycklingrätt, krämig och med mycket smak. Jag gjorde det enkelt för mig och använde en färdiggrillad kyckling som jag skar i små bitar. Tog också med av skinnet där det sitter så mycket smak. Det blev då lite för salt och gör man så kan man nog dra ner lite på kycklingfonden eller inte ta med så mycket av skinnet. Vi åt gratängen till blomkålsmos (gjorde moset bara på smör, blomkål och kryddor då det var rätt mycket fett i gratängen) och det blev en fantastisk middag.

Ulrika

Mor-Mia sa...

Vad roligt att så många av er gillar gratängen!

Ulrika: tack även för tipset med färdig grillad kyckling!

Kram till er alla :)

Anonym sa...

Riktigt god gratäng, favoriten här nu!
Tack!

Sara sa...

Gjorde kycklinggratängen idag till mig och min sambo. Den var riktigt god!! /Sara

Anna sa...

Hej! Hittade din blogg, när jag googlade på kycklinggratäng med bacon.

En dum fråga; ska vispgrädden vispas eller ska den vara ovispad?

// Mvh Anna

Mor-Mia sa...

Hej Anna,
Grädden ska vara ovispad :)

Smaklig måltid!