Sök recept här!

måndag 7 mars 2011

Svamp- och vitkålspanna


Den här pannan var riktigt enkel att laga. Den passar både att ätas som den är och gärna då tillsammans med en sallad. Den fungerar även utmärkt som ett tillbehör. Själv åt jag den tillsammans med goda biffar!
Receptinspiration: Arla

Ingredienser:
300 g färska champinjoner
300 g vitkål
smör till stekning
2 dl creame fraice med svampsmak
hackad persilja
ev. lite röd paprika

Gör så här:
Skiva champinjonerna och strimla vitkålen. Fräs dem mjuka i smöret. Krydda lite lätt med örtsalt och vitpeppar. Tillsätt creame fraichen och låt koka ca 2 minuter.
Strö över lite paprika och persilja och servera!
.
.
.




Om ni vill få en Hortensia att överleva så ska ni vänta med att skölja jorden i vatten tills blommorna ser ut som ovan.


Väntar man sedan några timmar så ser de ut så här igen.
Tips från en med "medelmåttigt" gröna fingrar.. ;)

Kram


1 kommentar:

Helena sa...

Wow! Mina blommor brukar stendö direkt och sedan vara utom all räddning.