Sök recept här!

lördag 18 december 2010

Julgransbröd




















Bröd är något som hör hemma på julbordet, men om man vill hoppa över julkryddorna i brödet, men ändå ha det lite juligt så kan man göra som jag gjorde. Forma det som en julgran och få in julkänslan på det sättet istället.

ca 20 Bullar
5 dl vatten
25 g jäst
2 msk råsocker
½ dl olivolja
4 dl vetemjöl
1dl kruskakli
6,5 dl vetemjöl special
2 tsk salt

Pensling
ägg
sesamfrön

Gör så här:Blanda kallt vatten, smulad jäst, socker, olja och nästan allt mjöl och kruskakli i en köksmaskin. Arbeta degen i 10 minuter. Tillsätt salt och arbeta i 2 minuter till.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulla längder och skär varje i 10 bitar. Rulla bullarna och lägg med en centimeters mellanrum på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa i 2 timmar.
Värm ugnen till 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
Grädda i ca 15 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna utan bakduk.
.
.











.
.
.
.
.
.
.
.
Idag är det sista chansen att vara med och tävla om den fina handsmidda ljusstaken. Tro mig den är hur fin som helst  och till skillnad från det mesta annat är den inte massproducerad i Asien..
Klicka här för att komma till tävlingen!

Trevlig Helg!

Kram

2 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Kul idé att göra brödet till en form av granen!

Erika - Bakglädje sa...

Hihi... smart att göra en rolig form på brödet.