Sök recept här!

lördag 11 december 2010

Annorlunda älggryta





























Till lunch idag åt jag min mammas goda älggryta. Köttet var riktigt mört och fint!
Sådan här mat gör sig allra bäst den här årstiden. Då får det gärna vara lite tyngre smaker om jag får bestämma!

Ingredienser:
600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)
lite smör
1 stor gul lök
1 köttbuljongtärning
3 dl grädde
2 msk ljus fransk senap
3 msk soya
3 msk worcestershiresås
1 näve torkade trattkantareller
salt, peppar och dragon

Gör så här:
Skär köttet i småbitar. Stek det i lite smör. Skala och hacka löken. Lägg i lök och bryn alltsammans tills det har fått lite färg. Smula i buljongtärningen. Häll på grädde, torkad svamp. senap, soya och worcestershiresås.
Salta och peppra samt smula över lite torkad dragon. Låt grytan småkoka i minst 10 minuter.

Servera tillsammans med ris eller potais och en fräsh sallad.
.
.
.
.























Äntligen står min gran så grön och grann i stugan..
Idag har jag besökt en helt underbar butik. Det är verkligen inte varje dag jag stannar 1,5 timme i en och samma butik.. men då kanske ni förstår att den var riktigt bra!
Mer om den kommer ni få se framöver här på bloggen :)

Kram

2 kommentarer:

Jossan sa...

Lagade denna rätt till middag ikväll! Verkligen gott måste jag säga :) Smakade inte så mkt vilt vilket jag föredrar, rekommenderas varmt!!

Mor-Mia sa...

Vad roligt att du gillade grytan!

Kram Mia