Sök recept här!

måndag 18 oktober 2010

Viltkyckling med hasselbackspotatis


.
Här kommer receptet på Jennies goda kycklingrätt från i fredags. Den här rätten är helt rätt just nu med lite höstiga smaker!
.

4 port

Ingredienser

4 kycklingfiléer
salt

peppar
2 dl crème fraiche
1/2 dl outspädd svartavinbärssaft
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
5 krossade enbär
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan

ev färsk timjan och lingon

.

Gör så här

Pensla kycklingfiléerna med soja, salta och peppra. Stek de hela i ca 25 min i ugnen på 200. Blanda crème fraiche, saft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en gryta. Dela kycklingfiléerna i stora bitar och låt de koka under lock ca 10 min. Garnera ev. med färsk timjan och lingon.

Servera med hasselbackspotatis, pressad potatis, kokt potatis eller ris och smörstekta kantareller.

.

.

.

Idag har jag dragit fyra vinnare i min muffinstävling. Jätte roligt att det var så många som ville vara med! Vinnarna som får varsin förpackning med muffinsformar är följande:

Malin

Tesse

Ulrika

Marie

Stort grattis till er alla! Maila mig era adresser (min mailadress hittar ni i högerspalten), så kommer muffinsformarna på posten. Jag vill även skicka ett stort tack till Blå Elefant som gjorde den här tävlingen möjlig. Vad jag vet så har de fortfarande fraktfritt, så passa på att handla julklappar i god tid!

Kram


7 kommentarer:

Malena o Annie sa...

Hej Mia. För ett tag sen hittade jag ett recept på matiga bullar med fyllning. Men nu hittar jag inte de receptet.. =( Vet du vad jag menar får du gärna skicka länken till mig =)

KRAM

Malena o Annie sa...

Jag hittade de. Matmuffins var de ju =) Tänkte testa dessa imorgon när vi ska ha Mary Key party. Tror du man kan testa med annan fylning som passar Jonte bättre? Typ ost & skinka?

Mor-Mia sa...

Absolut går innehållet att byta ut. Det är bara att prova sig fram och använda det man själv tycker om!

Kram Mia

Erika - Bakglädje sa...

Ser jättegott ut! Det var länge sen jag åt hasselbackspotatis, det måste jag göra snart igen.

Grattis till vinnarna!

Malena o Annie sa...

De förvånar mig inte alls att du även sysslat med de =) hihi Jag älskar deras prosukter och dom är verkligen värda sina pris. Ska bli en mysig kväll med bästa vännen och min mamma. Liten skara men ack så trevlig =)

Jag ska testa att göra muffisen med ost och skinka till lilleman så får vi se vad han säger. Har du annars ett bra tips på typ pizzabullar eller något liknande lätt man kan ge dom när dom kommer hem från dagis trötta och hungriga.

KRAMAR

Frida sa...

hej!! Vill bara säga att jag följer din blogg för dina recept ser alltid så lockande och goda ut! Har provat flera av dina recept!
Igår läste jag ditt senaste inlägg om kycklingen och den var jag bara tvungen att göra idag!!

MYCKET GOTT var det!! Tack för all din inspiration!!

Hälsn Frida

Anonym sa...

Hej
Idag har vi provat Viltkyckling med hasselbacks potatis

Så gott