Sök recept här!

lördag 23 oktober 2010

Syrlig paj med lime och citron






Den här goda pajen åt vi igår till efterrätt. Min kompis Jenny var gullig och bidrog med den. Det är klart den godaste citruspaj jag någonsin ätit, precis lagom krämig och varken för söt eller för sur!
Frågan är bara vad jag ska göra med den halva paj som blev över. Amanda är känslig mot citrus så hon är utesluten från att ens få smaka..
.
Pajdeg:
125g smör
2 msk socker
3 dl vetemjöl
1 äggula
.
Fyllning:
2 citroner
1 lime
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
.
Garnering:
florsocker
limeskiva
vispad grädde
.
Gör så här:
Smält smöret och rör i socker, mjöl och äggula. Blanda ihop till en deg och tryck ut i en springform. Ställ kallt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta citrusen noga. Riv skalet fint och pressa ur saften.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt. Strö över mjölet och blanda noga.
Tillsätt grädde, saft och skal från citrusen.
Häll i smeten i det kalla pajskalet och grädde i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Låt pajen kallna helt innan servering.

Pudra över florsocker och servera den tillsammans med vispad grädde och en limeskiva.







.
Inte trodde jag att jag skulle fota sådana här snöiga kort i slutet av OKTOBER!!!
.
.
Igår hade vi en mysig eftermiddag med ridning och gott fika. Jenny hade bakat goda långpannebullar och sega chokladcookies, recept kommer inom kort!
.
Kram


4 kommentarer:

Malena o Annie sa...

Ikväll blir de FEST!! Ta en titt på hemsidan så förstår du =)

Remsan sa...

Åh, det här en av mina favoriter. Ett mycket likt recept iaf. Såå gott!

Cupcakesfluffan sa...

ser gott ut, gillar syrliga pajer

Mårtenssons kök sa...

Surt och gott, perfekt avslutning på en middag!