.
Idag kommer receptet på den goda förrätten som jag bjöd mina vänner på i fredags. Enkelt och gott precis som jag gillar!
Inspiration till rätten fick jag av min duktiga vän Jenny som lagar helt fantastisk mat, tusen tack!
.
Ingredienser till 4 st.
4 skivor av Skogaholms Durum Toast
4 färska champinjoner
en näve förvällda trattkantareller
2 scharlottenlökar
några blad färsk bladpersilja
½ pkt Solrosskott
½ pkt Bacon
4 st Körsbärstomater
Salt och peppar
.
Chevrékräm:
ca 3 rågade msk turkisk yoghurth
ca 4 rågade msk chevré ost
salt och peppar
.
Blåbärssås:
½ dl frysta blåbär
1 msk flytande honung
.
Gör så här:
Mixa de frysta bären och häll upp i en skål. Ställ åt sidan en stund.
Blanda ihop yoghurt och chevré och smaka av med salt och peppar, låt även den vila en stund.
Blanda ihop yoghurt och chevré och smaka av med salt och peppar, låt även den vila en stund.
.
Skär bort kanterna på brödet, alt. stansa ut hjärtan. Skär champinjonerna i mindre delar och smörstek dem tillsammans med trattisarna, hackad lök och persilja. Krydda svampblandningen med salt och peppar och ställ den åt sidan. Knaperstek baconen och låt rinna av på papper. Smörstek bröden på båda sidor och lägg skivorna på varsin tallrik.
.
Lägg på lite solrosskott, svampblandning, bacon delad i småbitar och tomatklyftor. Toppa med chevrékrämen och lite färsk bladpersilja.
Ringla i lite flytande honung i blåbärsmixen och lägg sedan lite blåbärssås på tallriken.
.
Klart att servera!
Klart att servera!
.
Igår döptes söta lilla Agnes Isabella. Det var en liten tjej med ljud i skällan om man säger så. Det ska bli väldigt roligt att få följa den här minst sagt bestämda lilla damen!
Tusen tack Linda och Sven för ett jätte fint och mysigt dopkalas!
.
6 kommentarer:
All din mat ser så fantastisk god ut!!
Så stor hon redan är Linda och Svens lilla tjej!
Hej Mia!! Ta en titt i bloggen vett jag ;)
Jisses vilken förrätt. Ja, hela er 3-rätters såg kanon ut! Verkar varit en trevlig kväll. Och en sån glad slump att din vinst kom med på bild ;-) Ha en skön vecka.
Låter jättegott. Kul att få tips på förrätter.
Härlig blogg med jätteinspirerande recept!!
Men det här receptet var nog något alldeles extra! :D Jag bookmarkade genast sidan och det måste jag testa!
Skriver sedan på min mat- och träningsblogg hur det blev :)
Kolla gärna in andra recept där och lämna gärna en kommentar om du har några andra bra recept eller tips :D
Ha det bra <3
Tack själv vännen! Och Agnes fina tavla är helt underbar!:) Kram
Skicka en kommentar