.
Den här vaniljpannacottan hittade jag i boken Mat och Vin för några år sedan och den har fått följa med mig sedan dess. Det är en lagom efterrätt när man t.ex äter en trerätters middag.
.
Ingredienser
Pannacotta
2,5 st gelatinblad | |
0,5 st vaniljstång | |
0,5 st citron, finrivet skal | |
4 dl vispgrädde | |
1 dl mjölk | |
0,75 dl strösocker |
Äppelkompott
4 st äpplen | |
0,75 dl strösocker | |
1 dl vatten | |
1 st kanelstång |
Gör så här:
De nya gelatinbladen av mindre modell behöver inte kramas ur på vätska efter blötläggning.
1. Panna cotta: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten minst 5 min.
2. Snitta vaniljstången på längden. Finriv citronskalet. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, vaniljstång och citronskal i en kastrull, under omrörning.
3. Dra kastrullen från plattan. Fiska upp vaniljstången, skrapa ner fröna i smeten. Blanda ner gelatinbladen, rör om, ställ i kallt vattenbad. Låt svalna något. Rör om då och då.
4. Häll upp i portionsformar. Ställ kallt, övertäckt minst 3 timmar.
Servera i formarna eller stjälp upp på fat genom att lossa försiktigt runt kanten med en liten vass kniv.
5. Äppelkompott: Skala, kärna ur och tärna äpplena i cm-stora bitar.
Lägg hälften i en kastrull med strösocker, vatten och kanelstång.
Koka tills äppelbitarna mosar sig. Det tar 10-15 minuter beroende på äppelsort.
6. Tillsätt resten av äppelbitarna och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna.
2. Snitta vaniljstången på längden. Finriv citronskalet. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, vaniljstång och citronskal i en kastrull, under omrörning.
3. Dra kastrullen från plattan. Fiska upp vaniljstången, skrapa ner fröna i smeten. Blanda ner gelatinbladen, rör om, ställ i kallt vattenbad. Låt svalna något. Rör om då och då.
4. Häll upp i portionsformar. Ställ kallt, övertäckt minst 3 timmar.
Servera i formarna eller stjälp upp på fat genom att lossa försiktigt runt kanten med en liten vass kniv.
5. Äppelkompott: Skala, kärna ur och tärna äpplena i cm-stora bitar.
Lägg hälften i en kastrull med strösocker, vatten och kanelstång.
Koka tills äppelbitarna mosar sig. Det tar 10-15 minuter beroende på äppelsort.
6. Tillsätt resten av äppelbitarna och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna.
.
7 kommentarer:
Ser väldigt gott ut som mycket annat du har på din blogg
En inspirerande blogg
Tack vad glad jag blir!
Pannacotta är alltid en god avslutning. Vad fina de blev. Jag tycker det är trevligt att blanda olika glas och porslin.
Pannacotta är en favorit! Tycker som Remsan att det är trevligt att blanda olika porslin, känns lite mer levande på ngt sätt! Nu ska jag spana vidare för att se vad som finns för ngt gott i din blogg :)
Så gott! Fräscht med rivet citronskal i pannacottan.
Mums! Pannacotta är ju hur gott som helst :)
Every single participant observed positive aspects all through the critique.
my website; www.prnewswire.com
Skicka en kommentar