Idag hag jag lagat lax till lunch igen, men den här gången tillsammans med en varm romsås och räkor. Jag tycker verkligen att det är toppen med mat som sköter sig självt i ugnen. Under tiden kan man ju passa på att vara ute i solen och ha det skönt!
Till ca 4 portioner:
4 laxfiléer
2 dl creame fraiche
2 dl vispgrädde
1 burk caviar (stenbitsrom)
1 gul lök
1 rågad tsk dijonsenap
170g skalade räkor
lite pressad citron
salt, citronpeppar
lite dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxfiléerna på längden och lägg dem i en smörad form. Salta och peppra. Pressa lite citron på fisken och strö lite dill över.
Rör ihop creame fraiche, grädde, senap, caviar, lök och räkor. Smaka av med salt och peppar. Häll romsåsen över fisken och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
Servera tillsammans med färskpotatis och en god sallad.
Idag har vi haft en härlig dag innehållande lite av varje. Bland annat har vi varit på pirat-teater med några vänner. Stranden har vi också besökt, men något dopp blev det inte..
Kram
Kram
1 kommentar:
Hej!!!
Mmmm det ser gott ut!!
Lax är bara såå gott!!
Hoppas du får en bra dag, kram Camilla.
Skicka en kommentar