Sök recept här!

tisdag 20 juli 2010

Mor-Mia´s Jordgubbssylt med citron


.
För någon dag sedan kokade jag en stor burk jordgubbssylt. Perfekt att ha på frukostgröten. Citronens syrlighet blir en god brytning mot jordgubbarnas och vaniljens sötma.
.
Till en stor burk:
2 liter färska jordgubbar
2 vaniljstänger
1 citron (både skal och saft)
6 dl syltsocker.
.
Gör så här:
Riv skalet av citronen fint. Skär ett snitt i varje vaniljstång och lägg alltsammans i en stor kastrull. Pressa över saften av citronen. Låt koka ca 5 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen och fiska upp vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Släng skalet av vaniljen. Låt sylten stå och dra under lock i 5 minuter.
Häll upp på varma väl rengjorda burkar.
Förvara kallt och mörkt.


Det är visst någon som har sett hur det går till när mormor jobbar. Glasögonen på och sedan trycker man på tangenterna och klickar lite med musen. Hur svårt kan det vara... :)
.
Kram


2 kommentarer:

Mimmi sa...

Besök gärna min nya matblogg :)

http://mimmismat.blogg.se/

vanilla sky sa...

Mmmm jordgubbssylt, underbart gott!

och vilken otroligt söt liten tjej du har, ser så himla viktig ut när hon "jobbar", hihi :)