Här kommer ett underbart pajrecept, som min kära kollega Ulrika har hittat på.
Fortsättningsvis ska jag ha grahamsmjöl i min pajdeg för det var jätte gott och kändes lite nyttigare.
.
Tillsammans med mozarellasalladen blev det kanon!
ca 6 portioner
Pajdeg:
150 gr smör
3 msk kallt vatten
Gör så här:
Blanda mjöl och matfett i en skål , tillsätt vatten och blanda till en smidig deg.
Låt degen vila i kylen i ca 15 min (i plast)
Kavla ut degen lägg den i en pajform och förgrädda den i 10 min 225 grader
.
Fyllning
Färsk spenat 250 gr
4 vitlöksklyftor hackade
ca
ca 100-150 gr fetaost
½ dl hackad basilika
1 tsk salt, vitpeppar
1 krm muskotnöt
Stek spenaten tillsammans med den hackade vitlöken i olivolja, lägg den på pajskalet tillsammans med tomaterna och basilikan smula över fetaosten.
Vispa upp äggen, tillsätt grädde, ost och kryddor. Häll blandningen över pajen.
Grädda i ca 25 min tills pajen fått färg i 225 grader.
Lägg på ruccola och lufttorkad skinka.
1 kommentar:
Den här pajen låter ju supergod, den ska jag laga i veckan! Och vilken fin Kitchen Aid din kompis har, precis den färgen som jag också vill ha...
Skicka en kommentar