Sök recept här!

måndag 5 juli 2010

Kaka med gömda kaneläpplen






Igår bakade jag den här saftiga och goda kakan. Kommentarerna jag fick var "åhh vad god och saftig". Perfekt till alla fikastunder nu i sommar.
.
Grundrecept
100 g smör
2 dl mjölk
skal av en citron
2 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning
2 stora äpplen
1,5 msk smör
1 msk strösocker
½ msk malen kanel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
4. Rör ner den ljumna vätskan.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.
6. Kärna ur och skär äpplena i klyftor eller bitar.
7. Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
8. Smörj och bröa en sockerkaksform.

.
.
9. Häll smet till hälften av formen, täck sedan med ett lager äppelklyftor och häll sedan på resten av smeten.
11. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.




Mmm det där är inga målarkläder..
.
Amanda är så härlig, hon vill göra allt som vi vuxna gör. Här hjälper hon t.ex sin morbror att måla hans träpanel...
.
Kram






3 kommentarer:

vanilla sky sa...

Vilken fin kaka!

Eva sa...

Jättegod kaka!! Bakade den härhemma igår och 3/4 av familjen uppskattade den, den sista gillar överhuvudtaget inte äppelkakor...

Fortsätt ge oss fina recept!
Kram

Mor-Mia sa...

Vad roligt Eva att du redan har hunnit testa kakan!

Jätte roligt med sådan här respons!

Kram Mia