Sök recept här!

lördag 5 mars 2011

Plommonspäckad fläskkarré med vitlök


Till lunch idag åt jag en så himla god stek. Saftig, mör och alldeles underbar!
Enkelt var det också!

Ingredienser:
1 kg hel bit fläskkarré
ca 8 katrinplommon
2-3 vitlöksklyftor
salt, vitpeppar, grillkrydda, vitlökspulver
Smör till stekning
½ dl kalvfond
vatten

Gör så här:
Skär små snitt i köttet och stoppa i katrinplommon och delade vitlöksklyftor. Krydda runt om med salt, vitpeppar, grillkrydda och vitlökspulver.
Smält smör i en stekgryta och lägg i steken. Bryn den runt om. Häll i vatten så att det täcker ca halva steken, tillsätt kalvfond och sänk sedan värmen. Låt småputtra under lock ca 1 tim.
.
.
.
.





Den här boken tänkte jag börja läsa inom kort, så att jag är riktigt uppdaterad när jag ser Mia Skäringer live om några veckor. Det ska bli riktigt roligt!

Kram


2 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Har bara hört positivt om hennes föreställning. Hon var på besök i stan med den för ett tag sedan, tyvärr missade vi det.

Anonym sa...

Jag gjorde fläsksteken ikväll, den blev supergod. Kram Ulle