Jag provade att kombinera lax och bacon i helgen och det visade sig bli riktigt gott!
Ugnsbakade grönsaker är aldrig fel, så det fick det bli som tillbehör.
Ingredienser:
2 port. laxbitar
flingsalt, citronpeppar
1 pkt bacon
smör
2-3 morötter
1 färsk broccolibukett
1 gul lök
olivolja till stekning
riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxen i en smord form och krydda lite lätt med flingsalt och citronpeppar. Lägg i en extra klick smör och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter.
Skär grönsakerna i bitar och fräs dem lite hastigt i olivolja, salta dem lite lätt. Stek baconen och låt rinna av på papper.
Ta ut laxen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader.
Lägg den färdig stekta baconen på laxen, toppa med grönsaksblandningen och strö riven ost över.
Gratinera i ugnen tills osten har smält och fått lite fin färg!
.
.
.
.
.
Amanda har just nu väldigt färgglada naglar, då hon ville prova alla kompisen Linns nagellack..
Kram
4 kommentarer:
Än en gång vill jag bara säga att detta smakade helt underbart! kram mamma
Låter som en härlig kombination!
Mums vad gott med lax! Det var längesen jag åt det. Min sambo gillar det inte så jag får passa på när han inte är hemma :-)
Vem behöver köpa LCHF kokböcker när man har en mor-Mia <3 kraaaam
Skicka en kommentar