Sök recept här!

tisdag 8 mars 2011

Grön linssoppa med ädelost och koriander


Gröna linser har jag tidigare aldrig använt, men det var gott det med. En enkel och god soppa som piffas upp med hjälp av lite ädelost och färsk koriander.
Receptkälla: Arla

Ingredienser:
2 dl gröna linser
2 morötter
1 gul lök
smör till stekning
2 hönsbuljong
1 liter vatten
skal och saft från ½ citron
salt och peppar
kvibille ädelost
2 msk hackad koriander

Gör så här:
Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken. Fräs morot och lök i smör utan att det får färg. Tillsätt linser, buljong och 6 dl av vattnet. Rör om och låt sjuda 20 minuter. Tillsätt sedan resten av vattnet och citronen. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Strö över koriander och smulad ost vid servering!
.
.
.

 



Ni glömmer väl inte vad det är för dag idag, nämligen den internationella kvinnodagen. Vad passar då inte bättre än att uppmärksamma en viktig kvinna i mitt liv!

Ovan ser ni några av alla de fina blommor min mamma har fått den senaste veckan. Hon är en underbar människa och stöttar mig i allt jag gör!
Stort tack mamma, du är bäst!!!

Kram

1 kommentar:

charlotta sa...

oj, vad gott det låter! jag har faktiskt bara använt mig av röda linser innan.