Sök recept här!

lördag 19 mars 2011

Geléhallon - Pannacotta med hallonsås


Den här efterrätten är väl inte den nyttigaste kanske, men den är annorlunda och lite kul. Jenny bjöd mig på den för ett tag sedan och efter att ha ökat på receptet lite här och var så blev det helt ok till slut!
Pannacottan görs med fördel dagen innan servering, då den måste stå ca 5 timmar i kylskåp för att stelna.

Ingredienser:

Pannacotta:
2 st gelatinblad
1 vaniljstång
170 g geléhallon
5 dl grädde
2 dl mjölk

Hallonsås:
2 st gelatinblad
500 g hallon
2 msk socker
1 msk florsocker
½ dl vatten

Gör så här:
Blötlägg gelatinet till pannacottan enligt instruktioner på förpackningen.
Skär en skåra i vaniljstången.
Smält geléhallonen i lite av grädden tillsammans med vaniljstången.
Tillsätt resten av grädden och mjölken.
Skrapa ur vaniljstången och rör sedan i gelatinet.



Häll upp pannacottan i 8 glas/skålar och låt stå kallt i ca 4 timmar, eller tills det stelnat.

Hallonsås:
Blötlägg gelatinet enligt instruktioner på förpackningen.
Koka upp hallonen, socker, florsocker och vatten. Sila hallonen genom en vanlig sil och tillsätt gelatinet till den silade hallonsåsen.
Låt svalna. Slå hallonsåsen på de stelnade pannacottorna och låt stå kallt ytterliggare ca 1 timma.

Dekorerar med geléhallon eller vanliga hallon!
.
.
.
.




För ett tag sedan låste jag och Amanda ute oss. Vi hade självklart varit och storhandlat och lilltjejen var väldigt kissenödig, men allt löser sig och vi satte oss i trappan och passade på att fika tills räddning anlänt..

Ha nu en riktigt trevlig helg!

Kram

2 kommentarer:

MÅ Gott sa...

Geléhallon i själva pannacottan? Det låter ju annorlunda, emn det ser hur läcker ut som helst!

Mor-Mia sa...

Japp, geléhallonen ska vara i själva pannacottan!

Ja den är minst sagt annorlunda :)