Den bruna maten är en blogg som visar mat från 70-talet. Spontant så känner jag ingen direkt sorg över att ha missat detta årtiondet!
Jag brukar ofta tycka att det var bättre förr, men gällande maten så har vi nog det bättre nu med all inspiration från alla världens hörn!
Hittade den här trerättersmenyn, kanske kan vara något till våra temakvällar..
Förrätten
Huvudrätten
Efterrätten
.
.
Jag som bara trodde att det var hundar som åt grisknorrar. Vad fel jag hade, på 70-talet åt även människor detta!
Kram
13 kommentarer:
Usch!! Snacka om att förstöra aptiten!!!!
Usch vilken hemsk mat! Kanske inte konstigt att jag är som jag är när jag är uppvuxen under denna tid ;).
Dom där middagstipsen kommer jag nog inte att prova. Men i helgen blir det den där kycklinggrytan som du hade för ett tag sedan.
Kram
Ja, dom där matkorten kommer man ihåg, känner faktiskt väldigt mycket igen det med snöäggen... Vill minnas att "Allt om mat" hade ett liknande recept för en del år sedan fast då med hallonsås till.
Har hela den boxen/lådan med matkort hemma som den bruna maten bloggen lagar mat ur, helt komplett då min mamma samlade på de korten, så kul att kolla igenom den och kolla in bilderna som ser allt annat än aptitligt ut ibland och grövre mjöl än vetemjöl verkade man visst köpa i hälsokostaffären :-), men det är himla kul att ha lådan med alla matkorten, den gör jag mig aldrig av med :-)
Detta låter ju verkligen smaskens ;-) Tyckte förresten att jag såg dig i badhuset idag. Har ju bara sett din bild här på bloggen, men det var väldigt likt dig iaf! Brukar du simma? Det är härlig träning :-)
Tack än en gång för en trevlig blogg!
Jenny: ja, visst blir man illamående!
Tytti: vad roligt att ni ska laga kycklinggrytan. Hoppas det smakar!
Mårtenssons: ja, allt kommer ju igen. Snart sitter vi här och äter grisknorrar och tycker att vi är hel rätt :)
Cupcakesfluffan: min mamma har också den boxen . Tror jag ska ta mig en titt i den snart..
Mimmi: ja, jag var och simmade igår. Nästa gång får du heja. Alltid kul att veta vilka mina läsare är :)
Kram till er alla!
Hm... Vet inte om jag minns sådan här ryslig mat. Nu är jag iofs född -73, men jag får väl inbilla mig att maten blev bättre i slutet av 70-talet. Jag minns i alla fall att det var en hel del rätter inbakade i gelé när det var fest (!). Positivt var att inte så mycket halvfabrikat hade hunnit tågat in, så fick man citronmousse så var den iaf hemmagjord. Men jag håller med dig, idag är det det ju fantastiskt med inspirationen från hela världens mat.
fy fasikens vad äckligt! de där korvarna ser ju alldeles vidriga ut.
Jag hittade den bloggen för några dagar sen. Skrattade mycket!
Och var plösligt väldigt glad att jag föddes på 80-talet!
Jag är född i mitten på sjuttiotalet, men särskilt många matminne har jag nog inte från mina första år.
Eller så har jag förträngt skinkäggen i gelé?! =)
Är VÄLDIGT uppväxt på 70-talet och känner ärligt talat inte igen någon av de där tragiska maträtterna. Snöäggen har jag nog hört talas om, men that's it. :)
Otroligt! Och vilka trista foton de tog!! Usch, blev nån inspirerad av det där...??
Jag är uppväxt under 70-talet och jag har inte ens sett något av dessa maträtter, om jag minns rätt...
Så, det var nog lite olika även på den tiden. Det var mest stekt falukorv, prinskorv, grillkorv, köttbullar, köttfärsbiffar, koldolmar, färsjärpar, kassler, stekt fisk, kokt fisk, stekt fläsk, fläskfilé, fläskkarré, kalops, pölsa, fiskbullar, slottsstek (platt kött...), blodpudding, älgkött (far var jägare), grytor och stekar, köttfärs och spagetti, bruna bönor och fläsk, chili-con-carne, ravioli, ärtsoppa, pannkakor, janssons frestelse m m, vad jag minns.
Skicka en kommentar