Idag har jag äntligen bakat den här chokladkakan. Receptet har jag gått och lurat på ända sedan jag fick mitt paket från Fazer. Resultatet blev en kombination av några av mina personliga favoriter.
Den här kakan blir även mitt bidrag till tävlingen årets bak- och dessertmästare, så nu återstår bara att hålla tummarna!
Klicka här för att läsa mer om tävlingen och se de övriga bidragen!
Botten:
1 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen till smeten. Blanda ihop till en jämn smet.
Mjöla fingrarna lite och tryck ut degen så att den täcker hela botten. Grädda i 200 grader (varmluft) ca 20 minuter.
.
.
Fyllning:
100g smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn
3 msk starkt espressokaffe
3 msk kakao
.
.
Gör så här:
Dumlemousse:
1 påse dumlekolor orginal
3 dl vispgrädde
2 gelatinblad
.
.
Gör så här:
Värm grädden, men låt den inte börja koka. Ta bort pappret på dumlekolorna och lägg i en skål. Häll den varma grädde över. Rör tills kolorna löst upp sig. Ställ i frysen någon timma (eller i kylskpåp över natten) tills dumlegrädden är kylskåpskall. Vispa med elvisp tills den blir fast och fin.
Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i en gryta. Blanda det smälta gelatinet med en sked dumlegrädde och blanda sedan med resterande dumlegrädde.
Bred över moussen över tårtan och ställ kallt några timmar.
Riv mörk choklad över kakan och servera!
.
.
.
.
Ovan bild från tidningen Allt i hemmet blir till att spara i inspirationspärmen, såå fint!
Kram
4 kommentarer:
Choklad kan man aldrig få för mycket av. Dumlemoussen på toppen låter smarrig!!! Jag håller tummarna för dig!!
Mmm, godisgott!
Mums vad gott det ser ut.
Trevlig helg!
Låter fantastiskt gott
Skicka en kommentar