Sök recept här!

onsdag 22 september 2010

Vegetariska vårrullar


.
Vårrullar är något som jag tycker är väldigt gott och det är inte speciellt svårt att göra själv. Idag gjorde jag en vegetarisk variant som jag dippade i sweet chilisås!
.
Till ca 8 rullar:
½ röd paprika
1 stor morot
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
4-5 färska champinjoner
½ msk thai soya
4 filodegsark delade på mitten
.
Gör så här:
.
.
Riv moroten grovt, hacka löken, strimla paprikan, skär champinjonerna i bitar och fräs alltsammans i rapsolja. Tillsätt soyan och fräs ytterliggare någon minut.
.
.

.
Klipp filodegsarken på mitten och lägg en klick grönsaksröra i ena kanten och rulla ihop till små paket.
.
.
.
Hetta upp rapsolja i en wokpanna och stek vårrullarna lite snabbt på båda sidor.
Oftast rekommenderas jordnötsolja till friteringen, men rapsoljan är ju desto nyttigare.
.
.

.
Lägg dem sedan på galler för att rinna av.
Servera rullarna tillsammans med en god sallad och sweet chilisås att dippa dem i.






.
Vad jag kommer ihåg har jag inte ätit vårrullar sedan jag var i Thailand i våras. Då åt jag dem var och varannan dag och det var såå gott!
.
Kram

1 kommentar:

vanilla sky sa...

Vårrullar är det godaste jag vet! Beställer alltdi det när vi äter kinesisk mat :)