Sök recept här!

onsdag 15 september 2010

Chaisnittar


.
Om man mixar klassiska kolakakor med härliga julkryddor så får man de här underbara kakorna. Det var första gången jag använde svartpeppar i bakning, men oj vad gott det blev!
Amanda som älskar pepparkakor tyckte att de här var riktigt goda.
.
Ingredienser:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk malen kardemumma
½ tsk malen nejlika
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen svartpeppar
1 msk vatten


Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör, socker och sirap vitt och poröst med elvisp, använd visparna.
Sikta mjöl, vaniljsocker, bakpulver och alla kryddorna i degen, tillsätt vatten och vispa med låg hastighet tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med händerna I bunken.
Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 3 delar och rulla ut till längder som är lika långa som plåten är bred. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
Baka mitt i ugnen 15-20 minuter.
Ta ut plåten och låt kakorna svalna lite innan varje längd delas i sneda bitar.




Terminens första föräldramöte är avklarat. Bland annat bestämdes att varje fredag ska barnen på Amandas avdelning ha fredagsmys och vi föräldrar ska turas om att baka/köpa ngt gott till det. Genast började min hjärna gå igenom receptbanken. Det ska bli sååå mysigt att få baka ngt gott till barn och fröknar!!!
.
Kram

2 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Kolasnittar är himla mumsigt och det låter spännande med julkryddor i istället, skall spara receptet och göra det till jul

Helena sa...

Jag älskar kolasnittar (har till och med vunnit en liten tävling med hjälp av dem :-) och att ha i julkryddor är ju helt genialiskt, det ska jag prova i vinter!