Sök recept här!

onsdag 29 september 2010

Chevrégratinerat potatismos i filodeg


.
Igår bjöd vi min kompis Jenny på den här festliga vardags maten. Chevrégratinerat potatismos i filodeg passar såväl till fest som till vardags. Blir det några över går de utmärkt att frysa in och ta upp efter behov.
Kycklingen tillagade jag hel i ugn och den här gången lät jag den ligga i marinad hela dagen innan tillagning så den fick en god och rejäl smak!.
.
Ingredienser:
potatis
1 äggula
smör
vispgrädde
valfria färska örter
chevré
några ark filodeg
örtsalt, vitpeppar
.
Gör så här:
Skala och koka potatisen. Häll av och låt den torka till lite. Pressa potatisen och vispa med elvisp och tillsätt äggula, smör och grädde. Jag brukar ta på känn tills det blir ett lagom lättsamt mos.
Krydda med färska hackade örter, örtsalt och vitpeppar.
Sätt ugnen på 225 grader och ta fram en muffinsplåt.
.
.
Klipp lagom stora kvadrater av filodeg och tryck ner i hålen på muffinsplåten.
.
.
Fyll dem med potatismos.
.
.
Skiva och lägg över chevréost så att det nästa täcker potatismoset.
Smält lite smör och pensla kanterna på filodegen med det smälta smöret.
.
.
Gratinera i ugnen tills osten har smält och fått lite färg.
Servera tillsammans med kött eller fisk och sallad.
.
.
Idag har vi dokumenterat något "stort", jag hade egentligen klippt ihop en film med text och grejer, men jag får bara inte över den hit. Tillsvidare så får ni hålla till godo med orginalet.
.
Kram


4 kommentarer:

MÅ Gott sa...

Det där låter inte alls tokigt!
Jag brukar ibland göra gratinerat potatismos med bland annat västebottenost, men att ha det i filodegsformar blir ju extra festligt.

/Åsa

Erika - Bakglädje sa...

Åh, det där låter riktigt gott. Det ska jag komma ihåg att testa.

Helena S sa...

Smaskens med chèvre-pimpat mos! Låter verkligen hur gott som helst!

Håkan och Anki sa...

Vilken rolig idé! Extra gott med chevrén ovanpå...