Sök recept här!

måndag 13 september 2010

Havrebröd


.
Igår bakade jag det här goda brödet. Jag har aldrig bakat med så mkt havregryn förut, men det blev gott!
Perfekt när en sats blir fyra bröd eller massor av frallor.
Receptkälla: bloggen fruktsallad
.
Ingredienser:
50 g jäst
4 tsk salt
1 liter mjölk
2 dl vatten
1 liter havregryn
6 dl grahamsmjöl
ca 12-13 dl vetemjöl special av fullkorn
.
Gör så här:
Lös jästen i saltet. Tillsätt mjölk, vatten, havregryn och grahamsmjöl. Tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget, tills degen blir smidig. Jäs i ca två timmar (men vill du halvera jästiden kan du ljumma degvätskan). Ta upp degen, knåda och forma limpor. Lägg i avlånga smorda formar som rymmer 1½ liter. Strö över havregryn och tryck ner dem i degen. Jäs under duk 45 min. Grädda sedan nederst i ugnen, vid 200 grader, ca 40 minuter.
.
.
.
.

.
Igår var det premiär för de här byxorna. Vi tyckte nog att det var lika roligt båda två att få greja i stallet och Amanda längtar redan till nästa gång!
.

.
Kram




5 kommentarer:

Lotta sa...

Så mysigt med en liten hästtjej! Hoppas det blir en fortsättning. :)

Miamoa sa...

Oh, vilken goding!
Jätte söt, passar perfekt uppe på hästryggen : )

Kram kram

Miamoa sa...

Oh, vilken goding!
Jätte söt, passar perfekt uppe på hästryggen : )

Kram kram

Lina sa...

Förlåt, detta har inte ett dugg med ditt inlägg att göra, men jag trillade in här av en slump för något år sedan och har sedan dess haft dig som en hemlig matlagningsguru så måste jag bara få ställa dig en fråga :)

Jag ska bjuda hem vänner på middag och ska laga kalvstek. Då jag aldrig lagat just detta tidigare så har jag tittat efter olika recept på nätet. I en del recept ska man bara bryna steken runt om och sedan koka den, medan i andra ska man tillaga den helt i ugnen.
Har du någon aning om vilket sätt som ger bäst resultat?

Hälsningar
Lina

Mor-Mia sa...

Hej Lina, vad kul att du gillar min blogg!
Vad roligt att du har en fråga, jag svara mer än gärna.
Jag kan inte svara på vad som blir bäst, det är mer en smaksak. Men personligen hade jag brynt den runt om så att den hade fått en härlig stekyta och sedan stekt den färdigt folieinlindad i ugnen med stektermometer.

Lycka till!
Kram Mia