Sök recept här!

lördag 4 september 2010

Bacon - och mozarellainlindad kycklingfilé


.
Igår improviserade vi ihop den här kycklingrätten hemma hos min vän Mia. Det är alltid lika roligt när man är många i köket som hjälps åt. Resultatet blev riktigt bra, så nu ska jag göra ett försök till att komma ihåg hur vi gjorde..
.
Ingredienser:
5 kycklingfiléer
1½-2 pkt bacon
1 påse mozarellaost
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
2 dl creame fraiche
några droppar guldsoya
oregano, örtsalt, vanligt salt och grovkornig svartpeppar
Smör till stekning och till formen
.
Gör så här:
Dela kycklingen en gång på längden. Stek kycklingbitarna på medelhög värme så att de blir gyllene runt om. Krydda lite lätt med örtsalt, oregano och svartpeppar. Smörj en ugnsfast form.
Ta upp kycklingbitarna på ett fat och klyfta den gula löken och låt den steka till sig lite lätt i pannan.

Skiva mozarellaosten och lägg en skiva på varje kycklingfilébit och linda om med bacon. Lägg de inlindade kylingbitarna i den smorda formen.

Rör ihop grädde, creame fraiche, pressade vilöksklyftor och smaka av med örtsalt, salt, svartpeppar och oregano. Droppa i några droppar soya för färgens skull.

Häll över den stekta löken i formen och toppa med gräddblandningen. Sätt in i ugnen 200 grader ca 20 minuter.

Servera tillsammans med en god sallad och ev. färskpasta.
.
.
.
.

.
För ett tag sedan köpte jag en ful sliten skärbräda på loppis (fråga mig inte varför..), men efter lite makeover så blev den i alla fall så här!
.
.
Kram

3 kommentarer:

vanilla sky sa...

Mums vilken god kycklingrätt! Och vad fin skärbrädan blev :)

Miamoa sa...

Ja det var riktigt lyckat! Den kommer hamna i Moa-Mia pärmen : )

Kram på dig!

tina sa...

Vilken smart och snygg förvandling av skärbrädan!