Sök recept här!

torsdag 27 maj 2010

Ljummen potatissallad med kräftstjärtar och sparris



Den här potatissalladen åt vi i helgen till grillat kött. Man bör dock gilla pepparrot. Den var väldigt fräsh och god. Min mamma hade hittat receptet på
www.ica.se

Ingredienser

  • 700 g färskpotatis
  • kräftstjärtar i lake
  • 1 burk grön sparris (250 g)
  • 1 knippe rädisor (ca 150 g)
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • 1 påse babyspenat (70 g)
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • ca 2 msk riven pepparrot
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

PEPPARROTSDRESSING

  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

1. Dela potatisarna om de är stora. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala räkorna.
2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Skär den i grova bitar. Skär rädisorna i skivor.
3. Blanda potatis, räkor, sparris, rädisor och den rivna osten försiktigt med spenaten.
4. Vispa ihop citronjuice och 1/2 dl olja och vänd ner i salladen. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Lägg upp i en skål eller på ett fat. Strö över riven pepparrot.
5. Blanda ihop ingredienserna till pepparrotsdressingen. Servera den och gärna ett gott bröd till salladen.



Bland det roligaste Amanda vet är att cykla. Idag har hon cyklat runt vår lilla sjö och det tog nog på krafterna för hon somnade fort och gott!

Kram

1 kommentar:

stefanie sa...

Har testat denna potatissallad med räkor och sparris en gång! Den är himmelskt god! Mums :)