Sök recept här!

onsdag 5 maj 2010

Leilas Scones



Idag har jag bakat och bjudit på scones. Perfekt när man vill slänga ihop något snabbt. Den här varianten är lite sötare än vad de flesta är vana vid och det blir lite mer som fikabröd.

Ingredienser:
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%
ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling (om det ska vara riktig lyxigt, funkar utan)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.mellanmål.




Idag har vi haft besök av Emma med underbara lilla Vilma. Amanda var väldigt stolt efter att ha haft Vilma i knät. Hon lånade mer än gärna ut sin stol och leksaker till henne!

Kram



Inga kommentarer: