.
Ingr:
2 auberginer
2 gula lökar
1 röd paprika
olivolja
1 burk tomater
någon el några vitlöksklyftor
timjan
oregano
250g keso
ost
.
Gör så här:
Dela auberginerna på längden, gröp ur dem. Ugnsbaka aubergineskalet i 200 grader 10-15 minuter.
Hacka löken, paprikan och aubergineköttet, fräs det i olivoljan.
Häll över tomaterna och krydda. Låt det puttra en stund. Blanda i keso. Fyll aubergineskalen med fyllningen, riv ost och strö över.
Gratinera tills osten får lite färg.
Servera med ex.vis ris eller potatis (kan då behövas någon enkel sås, förslag: rör ihop crème fraiche, gräddfil, majonnäs, senap och örtsalt).
.
Vilket väder vi har haft i helgen!
Själv har jag varit i Stockholm och fått mina första kliande myggbett, men det hör väl sommaren till. Vi bodde hemma hos en kompis kompis som minst sagt gillade djur. Det var i alla fall väldigt mysigt att vakna av att tuppen gol.
.
Kram
1 kommentar:
Har provat något liknande med zuccini, säkert lika gott med aubergin så det ska jag testa:)
Skicka en kommentar