Idag delar jag med mig av ett jättegott recept.
Citronbiffarna eftersteks i en sås med soltorkade tomater och basilika och det gör de extra saftiga. Oftast brukar jag ha pasta som tillbehör till denna rätt, men idag kände jag för något annat, så det fick bli frästa grönsaker med röda linser. För att dessa två rätter skulle harmonisera ytterliggare lite, så fräste jag grönsakerna i oljan som tomaterna legat i (tala om återvinning..).
Här nedan finner ni receptet. Rätten lagas på ca 20 minuter.
4 pers. Receptkälla: Mat Magazinet
500g blandfärs
1 ägg
1 tsk rivet citronskal
½ tsk salt
svartpeppar
smör till stekning
6 soltorkade tomater i olja
2½ dl vispgrädde
1 tsk torkad basilika
salt
peppar
.
Gör så här:
Blanda färs, ägg, citronskal, salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör tills de fått fin färg på båda sidor. Grovhacka tomaterna. Ta upp biffarna och lägg istället i tomater, grädde och basilika i pannan. Krydda med salt och peppar. Låt såsen koka upp och lägg därefter i biffarna och låt de puttra med i ytterliggare några minuter.
Klart att servera.
Då har ännu en strålande dag gått mot sitt slut. Eftermiddagen har spenderats på lekplatsen ihop med min underbara dotter. Hon var dock inte alltför nöjd när vi skulle gå därifrån..
Eftersom vi valde att vara ute så länge som möjligt, så fick det bli den här snabblagade middagen, men ack så god ;)
Kram
3 kommentarer:
Åååhhhh, vad jag blir hungrig. Måste testa
Mmmm... det får vi nog testa någon dag. :)
mmmm...umma var det! :)
Ses i morgon!
Skicka en kommentar