Jag lagade den här goda lammfärsgrytan igår. Den innehåller inga konstiga ingredienser. Återigen en rätt som var enkel och god, precis som jag vill ha det!
Ingredienser:
600 g lammfärs
1 gul lök
smör till stekning
2 vitlöksklyftor
1 squash
chili-olivolja
400g konserverade körsbärstomater
1,5 msk blandade torkade kryddor (salvia, rosmarin och timjan)
75 g fetaost
salt och svartpeppar
Tillbehör:
färsk spenat
färska champinjoner
chili-olivolja till stekning
örtsalt
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem i smör. Tillsätt lammfärsen och bryn den lite lätt. Krydda med örter, salt och peppar. Tvätta och skär squashen i skivor. Lägg dem på hushållspapper och strö salt över. Låt dra i ca 10 minuter.
Torka sedan av squashskivorna med papper och stek dem i chili-olivolja på båda sidor. Lägg dem sedan åt sidan.
Häll i tomaterna i grytan och låt puttra ca 5 minuter. Tillsätt den stekta squashen.
Innan servering, strö över tärnad fetaost och ev lite mer kryddor!
Stek den färska spenaten och skivad svamp i chili-olivolja och krydda lite lätt med örtsalt.
Jag serverade grytan med stekta färska champinjoner och spenat. Jag stekte dem i smör och chili-olivolja.
.
.
.
.
Jag använde en ny god kryddblandning till min lammfärsgryta. Den innehöll rosmarin, salvia och timjan. Namnet avslöjar kryddans härstamning..
Kram
5 kommentarer:
Där finns det verkligen hur mycket gott i kryddväg som helst. Ett givet utflyktmål för oss varje sommar.
Mmmm... det där lät smaskigt. Får nog prova den rätten i helgen. :)
Vad gott det låter!! Fetaost är ju pricken över i:et!:)
Tycker det ser otroligt gott ut!
Har du besökt Österlen? Där är ju sååå vackert! Testlagade denna grytan igår, jättegod!
/LINDA
Skicka en kommentar