Sök recept här!

tisdag 26 april 2011

Italienska mandelskorpor med smak av lakrits


De här skorporna blev helt perfekt spröda och riktigt goda. Jag hade dock önskat lite mer lakritssmak, så öka gärna laktritsmängden lite.

Ingredienser:
100 g smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
3/4 dl skållad grovhackad sötmandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk rivet apelsinskal
1 msk grovt krossade turkisk peppar (gärna mer)

Gör så här:
Rör socker och smör poröst. Blanda ner ett ägg i taget. Blanda de mjöl, bakpulver, mandel, apelsinskal och lakritskross. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten och rör ihop till en deg. Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt.
Dela degen in tre längder och lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna i ca 2 cm breda, sneda bitar. Lägg snittytan uppåt och sätt in dem i ugnen ca 8-10 minuter igen. Vänd skorporna efter halva tiden.



Mmm vad goda skorporna var!
.
.
.
.



Sparkcykeln har använts flitigt i helgen. Amanda hittade en så bra liten backe på gräsmattan som gav precis lagom mycket fart!

Kram


6 kommentarer:

Jenny- Matlust sa...

Turkisk peppar är min favorit. Skorporna ser super smarriga ut! =)

Sofie sa...

Å jag som ääälskar lakrits!!

Cupcakesfluffan sa...

Så gott med lakrits i :-)

Remsan sa...

Det lät spännande att smaksätta skorporna med lakrits.

Millas Hälsoblogg sa...

Vad spännande med lakrits smak

Erika - Bakglädje sa...

Vad spännande med lakrits i skorporna. Det skulle passa mig... fast då äter ingen annan i familjen tyvärr.
Trevlig helg!