De här skorporna blev helt perfekt spröda och riktigt goda. Jag hade dock önskat lite mer lakritssmak, så öka gärna laktritsmängden lite.
Ingredienser:
100 g smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
3/4 dl skållad grovhackad sötmandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk rivet apelsinskal
1 msk grovt krossade turkisk peppar (gärna mer)
Gör så här:
Rör socker och smör poröst. Blanda ner ett ägg i taget. Blanda de mjöl, bakpulver, mandel, apelsinskal och lakritskross. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten och rör ihop till en deg. Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt.
Dela degen in tre längder och lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna i ca 2 cm breda, sneda bitar. Lägg snittytan uppåt och sätt in dem i ugnen ca 8-10 minuter igen. Vänd skorporna efter halva tiden.
Mmm vad goda skorporna var!
.
.
.
.
Sparkcykeln har använts flitigt i helgen. Amanda hittade en så bra liten backe på gräsmattan som gav precis lagom mycket fart!
Kram
6 kommentarer:
Turkisk peppar är min favorit. Skorporna ser super smarriga ut! =)
Å jag som ääälskar lakrits!!
Så gott med lakrits i :-)
Det lät spännande att smaksätta skorporna med lakrits.
Vad spännande med lakrits smak
Vad spännande med lakrits i skorporna. Det skulle passa mig... fast då äter ingen annan i familjen tyvärr.
Trevlig helg!
Skicka en kommentar