100 100 g mjukt smör
1 1 dl strösocker
2 2 msk ljus sirap
2.25 2.25 dl vetemjöl
0.5 0.5 tsk bikarbonat
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 tsk malen ingefära
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
4. Dela degen och rulla ut till två längder.
5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt snittarna svalna på plåten
Idag har jag varit hemma hos självaste Per Hallberg som delar med sig av ett nytt recept här på bloggen varje måndag. Efter att ha kört helt galet och hamnat på en helt annan ort så kom jag slutligen fram. Jag hade turen att bli bjuden på en underbar lunch och vad det var kommer ni att få se här på måndag!
Kram
3 kommentarer:
Mums kolakakor!!
En av mina absoluta favoriter knappt slagna av Bondkakor.. Ett måste testa recept!!
Tack för hälsningen! Ni är självklart välkomna när som helst på lite valpgos.
Kram
De där kolakakorna är bara för smarriga!
MM, dom här kommer jag ihåg!! Jag saknar lillakakburken som alltid följde med på tävlingarna. Näst bäst efter pinnarna;) Kramis
Skicka en kommentar