I lördags när Lisa och David var över på lite födelsdagsfika bjöd jag på dessa cupcakes. Jag fyllde dem med hallon- och vaniljkräm och toppade med mörk chokladfrosting. Själv föredrog jag nog min förra variant med vit chokladfrosting, men det är alltid kul med variation!
Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
tinade hallon
marsankräm
Frosting:
100 g smör
100 g mörk kvalitets choklad
ca 3 msk florsocker
1 äggula
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Gör så här
1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll formarna med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll formarna med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
10. Låt muffinsen svalna i muffinsplåten. Rör ihop fyllningen.
11. Rör smör och florsocker fluffigt, tillsätt äggulan, smält chokladen i vattenbad och tillsätt den. Rör ihop och ställ in i kylen en stund.
12. Skär ut en liten kon ur varje muffins och fyll dem med hallonfyllning. Spritsa frosting på och toppa med lite strössel. Själv använde jag kokos.
13. Klart att servera!
En stolt Amanda leker med gulliga David. Fast de knappt har träffats innan så var de kompisar direkt!
Amanda och David hann under den tiden de var hemma hos oss pussla de flesta pussel, spela fotboll, rita på hennes griffeltavla mm, som sagt det gäller att vara effektiv!
Igår fick jag även en riktig sprits av Jenny, så nu kommer det att bli betydligt roligare att baka cupcakes framöver!
Kram
2 kommentarer:
Längtar tills jag får komma på cupcakesfest! Kramar
så fina! du verkar ha klarat dig bra utan "riktigt" sprits :-)
Skicka en kommentar