Sök recept här!

torsdag 4 mars 2010

Falukorv i ugn



Idag tänkte jag visa vad jag oftast fyller min falukorv i ugn med. Det finns många olika varianter på det och sitter ni inne på någon höjdare så dela gärna med er i kommentarsfältet!
Som tillbehör har jag alltid potatismos och jag kan knappt tänka mig att ha någonting annat till.

Ingr:
Falukorv
honungssenap
skivad ost
1 äpple
ketchup
1 dl vatten
1 gul lök

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär snitt i korven med någon cm mellanrum och lägg i en ugnsfast form. Skala och klyfta lök och äpple. Bred senap i alla snitt. Lägg ost och äppelklyfta i varje snitt. Ringla ketchup över korven och strö lök- och äppleklyftor runt om. Häll över vattnet och ställ in i ugnen tills osten har smält och den har fått fin färg, ca 20 minuter.




Amanda endast sex dagar gammal.

Just nu är Amanda inne i en riktig bebisperiod. Ibland vill hon vara bebis, ibland ska jag agera bebis, hon har tusen frågor gällande bebisar t.ex "kan bebisar tugga". En av hennes dockor kallar hon för bebis och en annan kallar hon för lillasyster...


Kram


1 kommentar:

vanilla sky sa...

Exakt den fyllningen landar oftast i vår ugnsbakade falukorv oxå! Ibland skippar vi äplet och tar ananas (konserverad) i stället:)