Sök recept här!

måndag 22 mars 2010

Göran Perssons Lasange

Idag delar Per med sig av en riktigt smarrig lasange. Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag haft turen att få provsmaka och den här var riktigt god. Väldigt balanserad och god i smaken!




Receptet på Göran Perssons lasagne publicerades i mattidningen Gott & Grönt 2001
.
Ingredienser:

8-10 lasagneplattor

1 dl riven västerbottenost


Rotsaksröra:

1 gul lök

smör eller olja

ca 150 g morot

ca 150 g kålrot

ca 150 g rotselleri

ca 150 g jordärtsskockor

1-2 vitlöksklyftor

1 chilipepar (spansk peppar)500 g krossade tomater

1-2 msk tomatpuré

1½ tsk salt

1krm peppar

.

Till såsen:

6 dl mjölk

3 msk vetemjöl

1 tsk salt

2 dl riven västerbottenost

.

Gör så här:

Skala, hacka och fräs löken glansig.

Skala och riv rotsakerna och låt dem efter hand fräsa med.

Tillsätt pressad eller finhackad vitlök och urkärnad finhackad chili,

tomatkross, tomatpuré, salt och peppar. Låt röran puttra under lock 10-15 minuter.

Sås: Vispa ihop mjölk och mjöl och koka under omrörning några minuter. Rör sedan ner salt och riven ost.

Varva i en ugnsäker form rotsaksröra/lasagneplattor/sås i 3-4 lager med ett ordentligt såslager överst.

Strö över ost och grädda ca 30 minuter i 200 grader.




Imorgon kväll åker jag på lite semester. Ev kommer min bror att dela med sig av några av sina recept medans jag är borta. Om jag får möjlighet kanske jag lägger upp någon liten hälsning under resans gång!
Ha det så gott alla bloggläsare, så hörs vi längre fram!
.

Kram




3 kommentarer:

Lotta sa...

Hoppas du får en riktigt skön semester!

www.segerstorpshundar.se sa...

Njut ordentligt nu min vän! Ni kommer att ha det underbart!!! Kram

Loulas Kök sa...

Hoppas du får en fin semester. lasagne är alltid gott och går hem hos alla, även en vegetarisk sådan. Mums!