Receptet på Göran Perssons lasagne publicerades i mattidningen Gott & Grönt 2001
1 dl riven västerbottenost
Rotsaksröra:
1 gul lök
smör eller olja
ca 150 g morot
ca 150 g kålrot
ca 150 g rotselleri
ca 150 g jordärtsskockor
1-2 vitlöksklyftor
1 chilipepar (spansk peppar)500 g krossade tomater
1-2 msk tomatpuré
1½ tsk salt
1krm peppar
.
Till såsen:
6 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 dl riven västerbottenost
.
Skala, hacka och fräs löken glansig.
Skala och riv rotsakerna och låt dem efter hand fräsa med.
Tillsätt pressad eller finhackad vitlök och urkärnad finhackad chili,
tomatkross, tomatpuré, salt och peppar. Låt röran puttra under lock 10-15 minuter.
Sås: Vispa ihop mjölk och mjöl och koka under omrörning några minuter. Rör sedan ner salt och riven ost.
Varva i en ugnsäker form rotsaksröra/lasagneplattor/sås i 3-4 lager med ett ordentligt såslager överst.
Strö över ost och grädda ca 30 minuter i 200 grader.
3 kommentarer:
Hoppas du får en riktigt skön semester!
Njut ordentligt nu min vän! Ni kommer att ha det underbart!!! Kram
Hoppas du får en fin semester. lasagne är alltid gott och går hem hos alla, även en vegetarisk sådan. Mums!
Skicka en kommentar