Sök recept här!

torsdag 16 juli 2009

Fläskfilé i kantarellsås



Detta är en mycket god variant på fläskfilé och det är ingen mindre än min vän Jenny som har komponerat rätten!!!
Det gäller att passa på medans skogen bjuder på dessa guldkorn i form av kantareller, i nödfall går det även att använda färska champinjoner.

Ingr.
500 g fläskfilé
2 liter rensad svamp (helst gula kantareller)
2 burkar färskost med kantarellsmak
ca 4-5 dl vispgrädde
Smör till stekning
Salt och sv.peppar

Gör så här:
Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar. Smöra en ugnsfast form och lägg i det stekta köttet. Smörstek svampen och salta lite lätt. Häll den stekta svampen över köttet. Klicka över färskosten och häll sist över grädden så att den nästan täcker.
Sätt in formen mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Tillbehör kokt ris och sallad.





Igår hade vi en riktigt solig dag, så mestadels av dagen spenderades utomhus. Febern var en kortvarig historia och är nu ett minne blott *skönt*.
Idag lämnar jag och Amanda bohuskusten för den här gången, för på lördag vankas det bröllop och det vill jag självklart inte missa ;)

Imorgon är det åter dagas för en ny gästbloggare och vem det är får ni se imorgon...


Kram

3 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Mums, det där lät riktigt gott, har varit och spanat efter kantareller men än finns inga här omkring.

Lycka till med brödbaket!

mamma sa...

Hmm vill bara säga att du glömde berätta vem som plockat svampen, men du är förlåten för det var jättegott!

Anonym sa...

The crystals is formed within your body from purines.
Hopefully the pros and cons related to gout treatment using some of the popular gout medication discussed above has
made it clear that you must consult with a physician before
starting any treatment to make sure your individual safety and
health.

Here is my blog :: best treatment for gout