Sök recept här!

torsdag 23 juli 2009

Frusen drink



Idag bjuder jag på ett riktigt guldkorn. Den här drinken är inte bara fantastisk god, den ska också göras i förväg, vilket jag tycker är kanon.
Receptet har jag fått av Jennys pappa Thomas och det är klart en av mina favoritdrinkar!

6 dl vatten
2 påsar kokoste
1 påse vaniljte
3 paket koncentrerad exotisk nectar juice
3 pressade citroner
70 cl vodka

Gör så här:
Koka upp vatten och lägg i tepåsarna och låt dra i 2-3 minuter, låt svalna.
Blanda i resten av ingridienserna och täck över med lock eller plastfolie. Ställ in i frysen minst ett dygn och helst ett par dagar i förväg.
Vid servering: fyll glaset till hälften med drinkblandning och fyll upp med sprite och rör runt. Garnera gärna med en lime- eller citronskiva.





Ikväll har vi besök av några av våra kära grannar. De ska bli bjudna på en trerätters middag innehållande en massa godsaker. Jag kommer att presentera middagen undan för undan här på bloggen. Idag bjuder jag på deras välkomstdrink och imorgon är det återigen dags för en gästbloggare, men på lördag kommer receptet på den goda förrätten!


På bilden ovanför presenterar jag tre punkter som jag tycker är jätteviktiga när man håller på med matlagning och bakning. Tyvärr är oftast de bra råvarorna dyrare, men själv så tycker jag att det är värt det. För sin hälsa ska man vara rädd om!

Kram

4 kommentarer:

Jenny sa...

Instämmer att drinken är kanon!! Kram

Mor-Mia sa...

Shit vad snabb du var där Jenny..
Är ju knappt klar med inlägget ;)

Molly sa...

sv: okej. jag har haft en dvärgschanuzer :) jag antar att riesen är envisare än dvärg ;) ha en bra helg :)

Kristina sa...

Bjöd på denna drink på min 30årsfest, den blev en stor hit! Alla ville veta var det var i :)

Mysig blogg frstn!