Sök recept här!

torsdag 22 augusti 2013

Rödbetsgratäng med baconströssel


Jag fick tipset om den här goda gratängen på semestern och den var verkligen så god som Lisa beskrev den.
Gott att äta som den är med en sallad eller som tillbehör till en god köttbit. Kombinationen av rödbetor, bacon, persilja och den krämiga osten är grym!

Ingredienser:
800g färska rödbetor
2 pkt bacon
1 kruka persilja
1 näve valnötter
250g mozarellaost
Olja till formen
Flingsalt

Gör så här:
Koka rödbetorna mjuka. Det tar ca 40 minuter. Gnid sedan av skalet under rinnande vatten och ställ åt sidan.
Knaperstek baconen och låt rinna av på papper. Klipp dem sedan i småbitar. Hacka persilja och nötter grovt och blanda med baconbitarna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Olja in en ugnsfast form och skär rödbetorna i ½ cm tjocka skivor och lägg i formen. Strö över lite flingsalt.
Strö över det mesta av baconströsslet, men spara lite till garnering.
Avsluta med att riva över mozarellaosten och sätt in i ugnen, ca 20 minuter eller tills gratängen har fått fin färg. Ta ut ur ugnen och strö över resterande baconströssel.


Klart att servera.




Just nu använder jag de här oljorna väldigt ofta i min matlagning. Passar inte den ena så gör alltid den andra det. Riktigt goda i smaken. 

Kram





3 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Spännande:)

Systeryster och jag .... sa...

Ser gott ut
Är dålig på att testa rödbetsrecpet....

Natt sa...

Det var riktigt gott! Vi åt det som lunch. Men ska nog ha till något mera nästa gång, kanske någon stark korv eller köttfärsbiffar :)