Sök recept här!

måndag 26 augusti 2013

Dumlebiscotti



För ett tag sedan provade jag att stoppa dumlekolor i biscottidegen. Resultatet blev riktigt gott!
Nästa gång ska jag även tillsätta 1 dl hackad mandelspån för att få lite extra tuggmotstånd.

Ingrediener:
100 g flytande smör (alt. rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk bakpulver
½ tsk kakao
7 dl vetemjöl
en nypa salt
½ krm vaniljpulver (alt. 1 tsk vaniljsocker)
10 st dumlekolor

Gör så här:
Blanda smör, socker och vaniljpulver. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och hackade kolor. Knåda lätt och forma till fyra längder. Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.
Skär i sneda bitar och vänd dem med snittytan uppåt och ställ in i ugnen på eftervärme tills de torkat helt.





Vilken mysig helg vi har haft. Vi har verkligen hunnit med både det ena och det andra. Det sköna vädret har gjort att den mesta av tiden har tillbringats utomhus, med undantag för lite mys i soffan 

Kram


1 kommentar:

MÅ Gott sa...

Dumlebiscotti ser ju supermumsigt ut! Mmm!