Sök recept här!

fredag 30 augusti 2013

Kycklinggratäng med smak av dragon


Kvällens middag blev den här goda gratängen. Lättlagad och omtyckt av hela familjen. Endast 10 minuter i ugnen gör den till en perfekt fredagsrätt när tiden kan vara knapp.

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
smör till stekning
salt
svartpeppar
1 gul lök
200 g färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
1 msk dragon
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl vatten
1 msk maizena
1,5 dl riven parmesanost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingfiléerna en gång på längden och krydda dem med salt och svartpeppar. Stek dem sedan i smör ca 5 minuter/sida.


Skär kycklingen i sneda skivor och lägg i en smord ugnsfast form.
Smörstek strimlad lök och skivad svamp och tillsätt sedan grädde, fond, vatten, dragon, senap och låt koka upp. Tillsätt maizena och låt småputtra en stund tills såsen har tjocknat lite.
Häll på såsblandningen på kycklingen och toppa med riven parmesan.
Ställ in i ugnen ca 10 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
Toppa med körsbärstomater och färsk oregano.



Servera tillsammans med ris och sallad.





Till efterrätt åt vi min hemgjorda glass med mörk choklad, kola sås, salta cashewnötter och lite flingsalt. Perfekt sätt att runda av veckan.

Kram


2 kommentarer:

Kaffe och Mazarin sa...

Ser ju jättegott ut.
Detta måste jag ju bara prova.:)
Ha en skön lördag. Kramiz../ Agge

Jennifer sa...

Jag tar gärna en bit!! :D