
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2-3 rabarberstjälkar(skalade och ansade)
50 g smör
0,75 dl pärlsocker
Amanda tyckte också att det var skönt att bada, självklart ville även hon göra som de stora flickorna och hoppa i från bryggan ;)
Receptet för dagen blir en väldigt god rabarberpaj. Den här pajen behåller raberbernas goda smak, men tonar ner deras surhet. Otroligt krämig och framför allt enkel att göra!
Receptkälla: Dagens recept
Deg
2,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smält smör
Fyllning
300 g rabarber i bitar
3/4 dl socker
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Gör så här: Blanda de torra ingredienserna till degen, tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en smulig deg.
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Skala rabarbern om det behövs.
Blanda rabarbern med socker kanel och mjöl och fördela över degen.
Häll grädden över och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter i 175°C. Servera gärna ihop med vaniljglass eller vispad grädde.
Kram Mor-Mia
Gör så här: Klä en avlång form 1½ liter invändigt med bakplåtspapper. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt smör och sirap. Smält på svag värme under omrörning. Häll massan i formen. Krossa kexen grovt och tryck ner dem i chokladsmeten. Lägg på en bit bakplåtspapper och tryck till med händerna så att kexen blandas med chokladen. Ställ kallt för att stelna minst 4 timmar. Stjälp upp och skär kakan i cm tjocka skivor.
Man kan nog inte göra en enklare kaka än den här, för inte ens en ugn behövs.. Kram Mor-Mia