Sök recept här!

fredag 18 november 2011

Vitlöksfylld fläskfilé inlindad i bacon



Nu var det verkligen på tiden att jag uppdaterar min blogg...
Jag passar därför på att tipsa om ett riktigt gott recept.
Förra torsdagen lagade vi den här grymt goda fläskfilén med tillhörande sås och klyftpotatis. En riktig höjdare!!

Ingredienser:
Kött
1st fläskfilé
1 paket bacon
Ridderheims marinerade vitlöksklyftor
Ingefära
Svartpeppar
Salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär ett snitt i fläskfilén, fyll med vitlöksklyftor och även olja och kryddan de ligger i.
Krydda även med ingefära, svartpeppar och salt.

Linda sedan fläskfilen med bacon och stek den hel i en stekpanna en minut på var sida för att få lite färg.




Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och sätt in i den i ungen ca 30-40 minuter beroende på hur ”tjock” fläskfilén är.

Sås
5dl grädde
2dl creme fraiche 
2st köttbuljong tärningar
peppar
kinesisk soja

Gör så här:
Sjud ihop såsen och smaka av med peppar och soya. Tillsätt ev. lite idealmjöl för att få lite tjocklek.

Potatis
Klyfta potatisen och krydda efter behag.
Sätt in i ugnen tills de fått färg och blivit lite knapriga i 200 grader.









I tisdags hade vi underbart höstväder och då passade jag och Amanda på att ta en härlig ridtur.

Kram




2 kommentarer:

Annika - Bakat och lagat sa...

Mmm, så GOTT!! Detta måste absolut testas!

Angelica sa...

Tusen tack för detta gudomliga recept! Jag har följt det ikväll och maten är snart klar! Det luktar häääärligt i hela huset!!!!

Jag är lite smått "knäpp" och ändrar alltid lite, mycket lök la jag i ugnsformen och färsk vitlök, så kanske kommer vi att sätta i halsen av all lök! Men jag tror att det blir alldeles ljuvligt!

Många kramar från ett stormigt Mallorca!